Прокуратура Львівської області поновила справу про розкрадання бюджетних коштів, які держава виділила на проектування та будівництво стадіону "Арена Львів". З цією метою була створена група, яка почне заново досліджувати цей випадок.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Попереднє кримінальне провадження розпочали ще в травні минулого року. Воно відкрите за статтею Кримінального кодексу "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Попередню справу закрило слідче управлінням Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області.

Під час досудового розслідування встановили, що з держбюджету необґрунтовано німецькій фірмі перерахували суму у розмірі 1,032 мільйонів євро за експертизу проектної документації на будівництво стадіону на вулиці Стрийська – Кільцева дорога у Львові.

Обласна прокуратура вивчила матеріали справи і виявила, що досудове розслідування слідчі провели у неповній мірі. Також не повністю з'ясували всі фактичні обставини. Зокрема, не дослідили та не дали оцінку відповідності умов укладеного договору щодо визначення об'єкта проведення експертизи, актам виконаних робіт та фактичному обсягу виконаних робіт.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читайте також: Квитковий скандал перед матчем Україна - Словенія: Мінспорту почало розслідування

Скасував незаконну постанову про закриття кримінального провадження перший заступник прокурора області.

Нова група, яка розслідуватиме справу, складатиметься з досвідчених процесуальних керівників. Прокурор Львівської області триматиме хід слідства на особистому контролі. Досудове розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Львівської області.