Співробітники СБУ спільно з Державною фіскальною службою блокували механізм незаконного постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, частина прибутку від якого йшла на фінансування терористичної організації "ДНР".

Про це йдеться на сайті СБУ.

Організація з контрольованих терористами територій налагодила незаконний видобуток вугілля для постачання українським підприємствам. Для легалізації оборудки у документації відправником сировини вказувалася шахта, яка начебто належить комерційній структурі.

Правоохоронні органи встановили, що фірма не має власної шахти та спеціальних дозволів на користування надрами.

Читайте також: СБУ знайшла схованку з гранатометами під Щастям (фото)

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

СБУ та фіксальні органи затримали 22 залізничні вагони, що незаконно перевозили 1,5 тисячі тонн вугілля. На продукцію накладено арешт. За попередніми оцінками фахівців, через функціонування протиправного механізму державі завдано збитків на більше ніж 30 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальну справу. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності правопорушників.