На території київського заводу "Ленінська кузня" пройшла урочиста церемонія спуску на воду військового броньованого артилерійського катера. Він побудований на цьому підприємстві.

Про це повідомляє "5 канал".

В урочистостях взяв участь секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов. Судно охоронятиме та оборонятиме порти. Також його задіють для патрулювання морських або річкових комунікацій, що розташовані у межах територіальних морських вод.

Артилерійські катери оснащені передовим обладнанням. Екіпажі "Гюрзи" пройшли на підприємстві відповідну технічну підготовку. Моряки ознайомилися з особливостями бронекатера та правилами його експлуатації.

Читайте також: Муженко ознайомився з будівництвом броньованих артилерійських катерів (фото)

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, спеціалісти ПАТ "Завод "Маяк" розробили новітню оперативно-портативну гвинтівку "Гопак". Вони презентували її під час XII Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека 2015".

Після проведення відповідних випробувань гвинтівка потрапить на озброєння Збройних сил України. Зброю, за потреби, можна буде оснастити спеціальним глушником. Вага гвинтівки складає п'ять кілограм. Її скорострільність – 30 пострілів на хвилину.