У районі міста Золоте Луганської області затримали вантажівку з ліками російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У нічний час автомобіль намагався в'їхати на підконтрольну Україні територію поза встановленими пунктами пропуску.

Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили медикаменти, які потрапили до т.зв. "ЛНР" як гуманітарна допомога з Російської Федерації.

У СБУ повідомили, що на упаковці було зазначено адресу відправника – "Федеральное Госбюджетное учреждение "Всероссийский центр медицины катастроф "Защита" Минздрава России, г. Москва".

Крім цього, в машині виявили дозвіл на перевезення медпрепаратів для лікувальних закладів "Луганської народної республіки", виданий "Министерством здравоохранения ЛНР" комунальному підприємству "Фармація". Документ підписала фейковий міністр Лариса Айрапетян.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Читайте також: "ДНР" виселяє організацію "Лікарі без кордонів"

Експерти вважають, що цей випадок свідчить про продаж чиновниками самопроголошеного "Мінздрава ЛНР" дефіцитних ліків з гуманітарної допомоги для особистого збагачення.

"На фоні зубожіння пересічних громадян, постійної нестачі препаратів у лікарнях на тимчасово окупованих територіях, терористи "ЛНР" цинічно спекулюють ліками першої необхідності", - наголосили фахівці.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали ліки на півмільйона гривень, які намагалися провезти бойовикам.