Сьогодні в місті Іллічівську Одеської області на громадських слуханнях вирішили перейменувати населений пункт в Чорноморськ. Окрім 348 городян, ініціативу підтримав мер міста Валерій Хмельнюк. Проти проголосувало 23 людини. Це означає, що на найближчій сесії міської ради саме цю назву винесуть на голосування.

Перейменування міста ініціювали в рамках закону про декомунізацію.

До речі, екс-комуніст Хмельнюк раніше пропонував залишити назву міста у спокої. Переконував, що Іллічівськ отримав свої ім'я на честь пророка Іллі. Та до вождя революції це не має жодного відношення. Але під час слухань він змінив думку та запропонував містянам назву Чорноморськ.

Читайте також: У Волновасі пам'ятник Василя Чапаєва перейменували, щоб не демонтувати (фото документу)

Чорноморськ - вигадане місто з повісті Ільфа і Петрова "Золоте теля", прототипом якого стала Одеса. Також пропонувалися такі назви для міста, як Ільячевск, Ільїнськ, Бугов або Бугово, Пальміра.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще