Співробітники Головного управління Національної поліції в Донецькій області протидіють поширенню зброї та боєприпасів. Вчора протягом доби вони виявили ряд випадків незаконного зберігання зброї.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Правоохоронці Селидівського відділення поліції отримали повідомлення про те, що 36-річний місцевий житель у своїй квартирі зберігає гранати. Під час огляду у нього знайшли дві гранати "РГД-5", заховані в диван. Чоловік вже має декілька судимостей і тривалий час вживав наркотики. Він розповів, що гранати йому подарували.

У селі Лозовому 25-річний хлопець зберігав вибухонебезпечний предмет. Правоохоронці, під час огляду, виявили в кишені його куртки гранату "Ф-1".

У Слов'янську місцевий житель зберігав боєприпаси. Правоохоронці затримали його біля ринку в районі Залізничного вокзалу. У рюкзаку 28-річного чоловіка знайшли понад 70 набоїв різного калібру, гранату "РГД-5" із запалом і магазин до автомата Калашникова. Зловмисник пояснив, що знайшов арсенал минулого року під час окупації міста.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Правоохоронці Артемівського відділу поліції отримали повідомлення від 69-річної жінки про постріли в сусідній квартирі та, що сусіда забрала швидка. 45-річний чоловік вдома зберігав близько 200 патронів різного калібру і два мисливських ножі. В стані алкогольного сп'яніння він демонтував патрон, в результаті чого боєприпаси вибухнув. Чоловік отримав осколкові поранення.

Читайте також: СБУ знайшла схованку з гранатометами під Щастям (фото)

У Краматорську 48-річний житель міста намагався продати боєприпаси. Правоохоронці вилучили у нього 60 патронів калібром 7,62 мм.

У Мар'їнці правоохоронці спільно з СБУ знайшли дві схованки з боєприпасами. Одна з них розміщувалась в лісопосадці неподалік від Єлизаветівки, друга - у покинутому будинку в Мар'їнці. В них знайшли 13 бойових гранат, касету АГС з 26-ма боєприпасами. дві осколкові міни та п'ять тротилових шашок. Арсенал доправили на дослідження.

Всі правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею Кримінального кодексу "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".