Комітет виборців України повідомляє, що кандидати, які пройшли до другого туру місцевих виборів до голосування, призначеного на 15 листопада, витратили на підготовку в середньому від 100 тисяч до одного мільйона гривень.

Про це йдеться на сторінці КВУ у Facebook.

"Рекордсменом за кількістю витрачених коштів став кандидат на посаду Київського міського голови Віталій Кличко із сумою 26,8 мільйона гривень, стільки ж витратила політична партія "Самопоміч" на парламентських виборах 2014 року", – йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, у Запоріжжі кандидат-самовисуванець Володимир Буряк витратив понад 7,7 мільйона гривень, а його опонент Микола Фролов від "БПП "Солідарність" - понад 488 тисяч. У Вінниці Сергій Моргунов, кандидат від "Вінницької європейської стратегії", витратив 596 тисяч гривень, а Людмила Щербаківська, кандидат від ВО "Батьківщину" понад 49 тисяч. У Рівному витрати кандидата-самовисуванця Володимира Хомка в шість разів перевищили витрати кандидата "Громадського контролю" Дмитра Якимця – 335 тисяч і 41 тисячі гривень відповідно.

Читайте також: У Києві та Одесі мера оберуть у другому турі

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зазначили в КВУ, відповідний фінансовий аналіз провели на основі проміжних та фінальних фінансових звітів кандидатів.

У неділю, 15 листопада, під час другого туру місцевих виборів в Україні міських голів обиратимуть у 19 обласних центрах та 10 містах обласного значення.