У Маріуполі заарештували директора туристичної компанії, який відправляв жінок до Греції для подальшої сексуальної експлуатації. Про це повідомляє управління Національної поліції у Донецькій області.

Три місяці тому оперативники отримали інформацію про те, що 41-річний адвокат з Маріуполя, який є директором однієї з місцевих туристичних компаній, шукає молодих жінок, яким пропонує зайнятись проституцією за межами країни.

Він обіцяв жінкам гідні умови праці та зарплату від 200 євро за 8-годинну зміну. Агітацію зловмисник проводив серед безробітних дівчат, користуючись їх важким матеріальним становищем.

Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Віталій Невгад, вербувальник брав на себе всі витрати з оформлення документів, проїзду, а в разі необхідності особисто супроводжував клієнток до Греції. На місці призначення дівчат зустрічала спільниця фігуранта, яка в подальшому забезпечувала сексуальну експлуатацію українок.

Правоохоронці встановили, що у вересні зловмисник завербував чергову маріупольчанку. Довго вмовляти 27-річну жінку не довелось. З шестирічною донькою на руках, вона не мала ані власного житла, ані рідних, ані роботи. Дівчина погодилась виїхати за межі країни на півроку. В офісі туристичної компанії почали оформлювати документи.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Увесь цей час правоохоронці документували діяльність торговця людьми й планували операцію з його затримання.

Врешті-решт злочинця спіймали. Під час затримання у нього вилучили клієнтську базу з документами на осіб, яких готували для "працевлаштування" до іноземних будинків розпусти.

Читайте також: Торговець людьми намагався вивезти чотирьох українок до Росії

Правоохоронці провели ряд обшуків у приміщенні туристичної компанії, через яку зловмисник оформлював відправку дівчат, в його автомобілі та за місцем проживання.

Під час рейду було вилучено печатки, документи й банківські картки, за допомогою яких фігурант організовував нелегальні тури для завербованих жінок.

Слідчі встановили, що зловмисник отримував близько тисячі євро за кожну дівчину.

Жовтневий районний суд Маріуполя обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та призначив заставу у 413 тисяч гривень.

Йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до торгівлі людьми, та кількість потерпілих.