Правоохоронці викрили корупційну схему на пункті пропуску "Кучурган" митного поста "Роздільна" Одеської митниці. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Вдалося встановити, що до угруповання входили посадовці з різних державних органів: митники, прикордонники, екологи, фітосанітари та ветеринари.

Зловмисники систематично стягували хабарі з суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності за безперешкодне оформлення вантажів під час переміщення через державний кордон.

Правоохоронці затримали співробітників пункту пропуску під час отримання чергового хабара від підприємця. Гроші він заплатив за оформлення вантажу продуктів харчування.

Читайте також: Митника-хабарника затримали на Львівщині

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, у рамках якого вже повідомлено про підозру головному інспектору Одеської митниці.

Загалом за таке правопорушення злочинцям загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Наразі слідчі встановлюють інших фігурантів корупційної схеми.