Працівники фіскальної служби організували "конвертаційні центри", за допомогою яких шахраї переводили у готівку бюджетні кошти та здійснювали незаконне формування податку на додану вартість.

Про це розповіли у прес-службі міліції.

"Під час обшуків вилучили п'ять мільйонів гривень, двісті тисяч доларів та печатки фіктивних підприємств. Вартість продукції, реалізованої за готівку - більше мільярда гривень. У рамках розслідування арештували рахунки фіктивних підприємств у 24 банках", - повідомили правоохоронці.

Читайте також: Корбан буде сидіти під домашнім арештом до 1 грудня

Посадовець служби на Київщині незаконно збагачувався, отримуючи відсотки від доходів підприємств у складі "конвертаційних центрів".

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

До схеми він залучив колишніх та нинішніх співробітників фіскальної служби, які координували її діяльність на території Київської області.

Згідно інформації, до складу "конвертаційних центрів" входило понад 30 суб'єктів господарювання. Вони залучали ряд підприємств із реалізації товарів за готівку, щоб маскувати протиправну діяльность та кредити з ПДВ.

За фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу.

Злочинцям загрожує до шести років ув'язнення. Слідчі дії тривають.