Більше 50 віруючих Української православної церкви перекрили трасу Київ-Чоп через конфлікт навколо церкви в селі Птича Рівненської області.

Про це повідомляє Союз православних журналістів (СПЖ).

На знак протесту віряни почали активний рух по пішохідному переходу, заважаючи проїзду. Пізніше патрульні поліцейські відтіснили прихожан до узбіччя.

Як стало відомо, конфлікт розгорівся між віруючими УПЦ МП і Київського патріархату. Активісти, які заблокували трасу, стверджують, що представники Київського патріархату захопили сільську церкву.

"15 листопада близько 20 парафіянок Київського патріархату вломилися в храм і замкнулися зсередини. Заявили, що починають голодування, але в церкву несуть пакети з їжею і відра для туалету", - розповіли місцеві жителі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для переговорів з прихожанами в Пташину прибув голова Дубенської райадміністрації Юрій Парфенюк. Він запропонував проводити в церкві почергові богослужіння.

Читайте також: 26 вірян зачинились у церкві та голодують третій день (фото)

Однак ця ідея не знайшла схвалення церковної громади, яка намагається вирішити питання в судовому порядку.

"Суд відбудеться другого грудня. Думаю, що саме це й спонукало представників УПЦ КП піти на нахабне захоплення храму. Вони розуміють, що слухання завершаться не на їх користь", - заявив священик УПЦ Московського патріархату Микола Сисонюк.