До Запоріжжя прибула гуманітарна допомога переселенцям від уряду Німеччини – 46 тонн продуктів та 9 тисяч одиниць постільних товарів та обігрівачів.

Отриманий вантаж передали для розподілу між переселенцями головному управлінню ДСНС області та Міжнародному комітетові Червоного Хреста, пише Радіо Свобода.

"Зовсім недавно ми завершили перемови, і загальний обсяг допомоги складатиме понад 143 мільйони євро, яка буде крок за кроком передаватися. Канцлер Німеччини затвердила кредитну програму сумою у 500 мільйонів євро для розбудови інфраструктури", – розповів держсекретар федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ганс-Йоахім Фухтель.

У рамках співпраці з урядом Німеччини запорізькі рятувальники також отримали 50 комплектів бойового пожежного одягу.

Читайте також: Переселенці отримають допомогу від депутатів Європарламенту

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Станом на 16 листопада у Запорізькій області зареєстрували 66 743 переселенці. За даними Мінсоцполітики України, в цілому на обліку по Україні перебувають понад 1,5 мільйона переселенців із Донбасу і Криму.

У жовтні минулого року в Україну прибули перші вантажівки з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини для переселенців із Донбасу.