В Одесі правоохоронці ліквідували корупційну схему отримання хабарів за підтвердження кваліфікації моряка. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Будь-яка людина, навіть без відповідної профільної освіти, за певну суму грошей мала змогу отримати документи міжнародного зразка.

Керівник однієї з крюїнгових компаній вимагав від бажаючих стати моряками від 300 до 2000 доларів. Кваліфікацію підтверджувала державна комісія Одеської регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків.

У СБУ зазначили, що у разі відмови від сплати грошей члени комісії просто "валили" претендента на іспиті.

Читайте також: Головний архітектор Одеси отримала шість років в'язниці за хабарі

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Організатора корупційної схеми спіймали під час отримання чергової частини хабара від одного з моряків.

Під час обшуків у корупціонера вилучили матеріали, які підтверджують факти систематичного отримання хабарів від моряків. У кабінеті знайшли печатки державних кваліфікаційних комісій та навчальних закладів, що використовуються при оформленні документів.

Правоохоронці наразі проводять розслідування.