Сьогодні, 18 листопада, у столиці пройшов пікет на захист Музею історичних коштовностей України від Міністерства культури.

Про це повідомляє LB.

На початку листопада колектив музею у відкритому зверненні заявив, що міністр культури В'ячеслав Кириленко ліквідував статус музею як філії Національного музею історії України.

Внаслідок цього колекція Музею історичних коштовностей України припинить існування і буде передана Національному музею історії.

На підтримку колективу музею виступив голова українського комітету Міжнародної ради музеїв.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Колекція МІЦУ включає музейні цінності з дорогоцінних металів і каменів, в її створенні взяли участь 24 музеї, Інститут археології та два університети.

Найвідоміший експонат музею - пектораль з кургану Товста Могила. Музей вирішив зробити зображення пекторалі своїм протестним символом.

Читайте також: У Києві пенсіонери мітингують під посольством США (фото)

У відповідь Міністерство культури на своєму сайті заявило, що статус Музею історичних коштовностей України при реорганізації не змінювався і загрози збереження його колекції немає.

При цьому в Мінкульті зазначили, що частина колекції могла бути розкрадена.