Зловмисники організували незаконну розробку ґрунту у Донецькій області. Вони брали його у національному парку "Меотида".

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Правоохоронці виявили та припинили несанкціоновану розробку ґрунту у парку у Першотравневому районі, де розташований парк.

Для розробки зловмисники використовували важку спецтехніку. З її допомогою вони знімали поверхневий шар землі в парку. Загальна площа незаконних розробок склала три гектари.

Потім ґрунт з парку на вантажівках вивозили на приватні земельні ділянки в селі Білосарайська Коса на узбережжі Азова.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дії зловмисників могли призвести до екологічної катастрофи. Виникла загроза підтоплення окремих територій парку, а також порушення його загальної екосистеми.

Читайте також: На Донбасі злочинці прийняли металобрухт на 200 тисяч гривень (фото, відео)

Слідче Управління СБУ в Донецькій області відкрило кримінальне провадження за сттею Кримінального кодексу "порушення правил охорони надр"

Правоохоронці конфіскували у зловмисників спецтехніку.

Співробітники СБУ проводять оперативно-слідчі дії, щоб встановити та притягнути організаторів незаконної розробки у національному парку до відповідальності.