В Одеській області розслідуються факти злочинного заволодіння 4 млрд гривень державних коштів на ВАТ "Одеський припортовий завод". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

"Передбачається, що в корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, також як і пролобійовані ними керівники даного підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній. Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для присвоєння учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів, в той час як цей прибуток мав надходити в державну скарбницю України", - повідомив Сакварелідзе.

Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий, діоксид вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами значно нижче ринкових.

Читайте також: З урядом Яценюка Україна топчеться на одному місці - Боровик

На даний момент в приміщеннях ОПЗ проводяться санкціоновані судом обшуки.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, вчора голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі повідомив, що через новий контракт на постачання газу на ОПЗ держбюджет втратить 93 млн доларів.