Нова потужна хвиля критики проти прем'єр-міністра Яценюка розгортається на сторінках Facebook Одеського обласного голови Михєїла Саакашвілі та його радника Саші Боровика.

"Знай" приводить прямі цитати повідомлень відомих політиків. Зокрема, пан Саакашвілі заявив:

сьогодні чув прем'єр-міністра, він говорив, якщо мене зрадять і знімуть з посади, то я піду в опозицію, мовляв, моя фракція вийде з коаліції. Не можна брати свою власну країну в заручники через свою посаду. Ніхто не народився на посаді і не повинен "прилипати до стільця", не повинен прагнути померти в кабінеті" - зазначив очільник Одеської області.

Також, Михєїл Саакашвілі не обійшов соратників прем'єра Яценюка:

"Я закликаю прем'єр-міністра приборкати неприборканий апетит "любих друзів". А конкретно, своєї правої руки депутата Мартиненко. Я пропоную пану Яценюку негайно відмінити грабіжницький контракт із закупівлі газу Одеським припортовим заводом, щоб через фірму-прокладку не перейшло з бюджету до кишень політиків 90 мільйонів доларів. Я також очікую від прокуратури детального розслідування цієї афери." - обурюється голова одеської ОДА.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Читайте також: Колишня влада за три роки позичила $35 млрд - Яценюк

Радник Михєїла Саакашвілі, Саша Боровик, також на своїй сторінці Facebook прокоментував відношення до прем'єрства Арсенія Яценюка:

"Прем'єру і його уряду була дана унікальна можливість. Ним і його урядом був зроблений маргінальний прогрес, але сміливих реформ проведено так і не було. Прем'єр повинен подякувати всім за те, що йому було дано цей шанс. І піти. Він не повинен загрожувати відходом в опозицію, бо це була б опозиція до реформ, а значить і до країни." - написав Боровик.

Також, радник Саакашвілі прокоментував своє відношення до партії "Народний фронт". Політик заявив:

"Не вийшовши на місцеві вибори, НФ погодився з тим, що цієї партії зараз нічого показати нації, і кредит довіри до неї принизливо малий. НФ повинні зайнятися внутрішнім будівництвом, поміняти своїх лідерів, розібратися з ідеологією і очиститися від корумпованого баласту. Якщо вони, після відставки пана Яценюка розвалять коаліцію, і до нових виборів залишать країну без дієздатного уряду - вони діють безвідповідально, або навіть злочинно".

Читайте також: Саакашвілі викрив корупційні закупівлі газу

"Знай" отримала ексклюзивний коментар від Саші Боровика:

Пане Боровик, чи правда що "Одеська команда" реформаторів бажає якнайшвидшої відставки Прем'єр-міністра А. Яценюка?

Я не уповноважений говорити за всю Одеську команду, але думаю, що висловлю думку всіх, якщо скажу що ми хочемо бачити в Києві сучасний уряд орієнтований на швидкі системні та структуральні реформи. Уряд пана Яценюка таким не є. Він не сприймається таким в Одесі. З ним ми топчемось на одному місці. Це небезпечно, так як населення бідніє і втрачає віру в успіх реформ і в сам уряд. Реформатування уряду не повинно бути лише в його дизайні - повинна бути нова команда одержима ідеєю швидких реформ і антикорупційним драйвом. Повинен бути новий лідер, що користується авторитетом у нації.