Оточення колишнього президента України Віктора Януковича та екс-прем'єра Миколи Азарова за три роки при владі зайняло $35 млрд на зовнішніх ринках. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише НБН.

"За період діяльності екс-президента загальний обсяг заборгованості зріс на $35 млрд. За рахунок чого вони жили? Щороку вони виходили на зовнішні ринки і займали $10 млрд, які кудись зникали", – зазначив він.

За словами Яценюка, звичайно, якась частина йшла на соціальні виплати для того, щоб утриматися при владі, а інша - на злочинні схеми для виведення грошей з державного бюджету.

Читайте також: Росія погодилася на реструктуризацію українського боргу через безвихідь - експерт

Яценюк додав, що багато коштів колишня влада вкрала під час Євро-2012 та за рахунок злочинних схем у "Нафтогазі".

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, днями Міністерство фінансів повідомило, що Україна вже завершила реструктуризацію державного боргу на суму $15 млрд.

Раніше міністр фінансів РФ Антон Силуанов наголошував, що Росія готова обговорити з Україною пропозиції щодо реструктуризації її боргу на $3 млрд, але лише за умови, якщо вони будуть підтримані МВФ.