Служба безпеки Україні разом із співробітниками прокуратури викрила схему противоправного видобутку вугілля у Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Неподалік від міста Димитрів місцеві "бізнесмени" організували незаконну розробку корисних копалин. Розмір видобутку сягав промислових масштабів. Прикривав їх незаконну діяльності один з керівників міського відділу Національної поліції.

Правоохоронці на місці видобутку затримали п'ять одиниць важкої спецтехніки. Серед яких, чотири великогабаритних вантажівки та іншу допоміжну техніку.

На 1500 тонн видобутої продукції накладено арешт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Зловмисники розробляли ґрунт у національному парку "Меотида" (фото)

СБУ встановила, що свою незаконну діяльність зловмисники організували на початку року. Кожного дня на шахті видобувалось понад 300 тонн вугілля.

Правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії, щоб встановити всіх причетних до правопорушення та притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, співробітники СБУ спільно з Державною фіскальною службою блокували незаконне постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Частина прибутку від цього йшла на фінансування терористичної організації "ДНР".