Російські найманці значно активізувались на Маріупольському напрямку. Із настанням темряви вони обстрілюють позиції українських військових із мінометів калібром 82 міліметри.

Про це розповіли у прес-центрі АТО.

"22 листопада бойовики встановили своєрідний "антирекорд" – п'ять разів обстріляли позиції в районі Широкиного. Обстріл вели із чотирьох напрямків. Сепаратисти використовували міномети, великокаліберні кулемети, підствольні та автоматичні гранатомети", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики із зеніток та гранатометів обстріляли Донбас 30 разів за ніч

Згідно інформації, спільний центр із контролю і координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування запропонував встановити "час тиші", проте бойовики продовжили стріляти, проігнорувавши спільне рішення. При цьому нахабно використовували заборонені Мінськими угодами міномети.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Імовірно, вони і не збираються їх дотримуватись, оскільки вдень, не ховаючись, здійснюють переміщення техніки та зброї на позиції, укріплюють вогневі точки, а вночі - відкривають вогонь.

Також, останнім часом, російсько-терористичні угрупування дедалі частіше обстрілюють наші позиції в районі Широкиного з мінометів, які ховають серед будівель та у лісосмугах.

Після ведення вогню швидко переміщують зброю на нові позиції.

За інформацією прес-центру, напруга на лінії розмежування зростає.

"Бойовики вже ведуть вогонь, не приховуючись від спостерігачів міжнародних місій", - підсумували у штабі.