У Музеї визвольної боротьби, що на вулиці Лисенка, 23а у Львові, завтра відкриють виставку "Спротив геноциду". Вона присвячену Дню пам'яті жертв голодоморів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської державної обласної адміністрації.

На виставці покажуть унікальні документи та фото, що пов'язані із трагічними подіями українського народу. Матеріали для неї надійдуть із архіву Служби безпеки України.

Частину документів вперше в сучасній історії оприлюднять саме у форматі виставки. Загалом на експозиції встановлять 18 стендів із архівними матеріалами. Фото та документи допоможуть зрозуміти масштаби боротьби, яку радянська влада вела проти українського народу у 1932-1933 роках.

Після експозиції у Музеї визвольної боротьби України, виставка відправиться у інші краєзнавчі музеї та будинки культури у районах області.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Тиждень вшанування жертв Голодомору розпочався у Канаді

Нагадаємо, День пам'яті жертв голодоморів відзначається у четверту суботу листопада кожного року. Цього дня громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Біля Меморіального знаку "Свічка пам'яті" в Києві організовують церемоніальні заходи за участю перші осіб держави, керівники іноземних країн, парламентів та міжнародних організацій.