Конгрес українців Канади оголосив про початок всеканадського тижня вшанування жертв Голодомору.

Як повідомляють у конгресі, на цьому тижні на всій території Канади відбудуться численні заходи, спрямовані на підвищення рівня освіченості населення щодо Голодомору та вшанування жертв цього злочину проти людства, передає Укрінформ.

В Гамільтоні та Оттаві заплановані кінопокази документальних фільмів та відкриті уроки в школах, у Вінніпезі - лекція відомого професора. В Торонто депутати місцевого парламенту, члени української громади та небайдужі громадяни мають провести пам'ятні заходи у парку в середмісті.

Читайте також: Канадські військові у Львові продемонстрували аптечку за стандартами НАТО (фото)

У столиці провінції Альберта місті Едмонтон мерія пом'яне полеглих від геноциду українців, а канадський музей прав людини відкриє виставку, присвячену Голодомору. У неділю ж у всіх канадських містах, де є українські громади, пройдуть траурні панахиди.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Окрім цього канадців закликають в неділю о 19:32 зупинитися на хвилину мовчання та запалити свічку в оселі.