Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський вилаяв мерів міст за зрив процесу декомунізації.

Як повідомляє прес-служба обласної адміністрації, перейменувати вулиці і населені пункти потрібно було до 21 листопада.

Чиновник поставив остаточний термін - розпорядження Верховної ради необхідно реалізувати до 21 грудня. Пропозиції після цього направлять парламенту.

Жебрівський пригрозив, що якщо місцеві чиновники не серйозно поставляться до цього питання, тоді він особисто перейменує вулиці.

"Назви катів українського народу не повинні висіти на вулицях славетної української Донеччини", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він нагадав, що депутати і мери міст, які здобули перемогу на місцевих виборах повинні разом розвивати Донецьку області, не дивлячись на те, до яких політичних сил вони відносяться.

Жебрівскій нагадав, що вони повинні працювати над європейською Донецькою областю, тому що проросійські настрої в регіоні не пріоритетні за останніми підрахунками соціологів.

Читайте також: На Донбасі вперше в Україні вулицю назвали на честь Кузьми Скрябіна

Нагадаємо, що Іллічівська мерія схвалила перейменування міста в Чорноморськ.