У Львові працівники Галицького відділу поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали 32-річного громадянина Швеції. Він з березня 2013 року перебував у розшуку Інтерполу за підозрою в замаху на вбивство, вчинене у себе на батьківщині. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

"Орієнтування на вказаного громадянина львівські правоохоронці отримали від українського бюро Інтерполу. Підставою для затримання іноземця став ордер на арешт, виданий за рішенням одного із судів Швеції. На батьківщині чоловіка звинувачують у скоєнні замаху на умисне вбивство", – йдеться в повідомленні.

Наразі затриманий перебуває під вартою.

Читайте також: Польський уболівальник загубився у Львові

Разом з тим, як повідомило Sverigesradio, затриманий у Львові 32-річний громадянин Швеції раніше був членом "уже розпущеної неонацистської партії "Партія шведів".

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Він, зокрема, звинувачується в замаху на вбивство цивільного активіста Шована Шаттака під час феміністичної маніфестації в Мальме у березні 2014 року. Нападу зазнали ще шість осіб, але найбільші травми отримав саме Шован", – йдеться в інформації.