На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" відновили пропуск автомобільного транспорту, повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

Як повідомив помічник начальника з питань взаємодії зі ЗМІ південного регіонального управління Держприкордонслужби Максим Сорока, контрольний пункт "Чонгар", відновив пропуск автомобільного транспорту сьогодні, 30 листопада з 10:00.

Сорока зазначив, що переміщення контрольного пункту на нове місце дозволило поліпшити інфраструктуру і комфортність перетину як для пішоходів, яким виділили безпечні окремі смуги руху, так і для автомобільного транспорту – збільшили кількість смуг руху.

За його словами, прикордонний та митний контролі перенесли ближче до адміністративної лінії з тимчасово окупованою територією Криму, це зменшило відстань, яку долають пішоходи.

Читайте також: Контрольний пункт "Чонгар" наближається до Криму (фото)

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Наразі тривають роботи з облаштування сервісної зони, їх планують завершити в четвер, 3 грудня.

Раніше повідомлялось що контрольно-пропускний пункт "Чонгар" працював лише для пішоходів, а у зв'язку з перенесенням перетин адміністративного кордону для легкового автомобільного транспорту був тимчасово припинений. КПП "Чонгар" вважається незручним для пішоходів через велику відстань між українською та суміжними сторонами, тому більшість людей їде в Крим зазвичай через "Каланчак".