Школярам окупованого Донецька на уроках розповідають про так званих "героях" самопроголошеної "ДНР", використовуючи спеціально видану літературу.

Відео одного з таких занять, де дітям показують брошуру "Золоті зірки героїв", розміщено на YouTube.

На записі вчитель розповідає дітям про ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченко, командира бандформувань Донбаса Михайла Толстих, більш відомого по прізвиську "Гіві", і Арсенія Павлова, так званого "Моторолу".

"У Донецьку намагаються якнайшвидше канонізувати нових героїв - авторитета з бригади Бобкова, ростовського автомийника і охоронця з супермаркету" - прокоментував у своєму "Живому Журналі" появу цієї "літератури" журналіст Денис Казанський.

Читайте також: Школярі Краматорська поглумилися над українським прапором

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Відзначимо, що "патріотичне" виховання молоді окупованого Донбасу йде повним ходом.

У самопроголошеній "ДНР" вирішили відродити дитячі громадські організації по вихованню школярів. Скоро в "республіці" з'являться юні "захаровці".

А під час збору макулатури в "ЛНР", місцеві школярі здають "на звалище" книги українською мовою, та викидають грамоти, які їм видали під час навчання.

До "списаних" книг потрапив Тарас Шевченко.