59-річного львів'янина, який завербував у сексуальне рабство в Ізраїлі чотирьох дівчат, троє з яких є переселенками з Донбасу, засудили лише на два роки умовно.

Настільки м'який вирок колегія суддів Галицького районного суду Львова мотивувала тим, що сутенер є інвалідом третьої групи та почесним донором України. Але відповідно до Кримінального кодексу України, торгівля людьми є особливо тяжким злочином, який передбачає від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі, пише ZAXID.NET.

Як зазначено у судовому вироку, сутенер разом зі спільниками, яких під час слідства не встановили, обирав дівчат із соціально незахищених категорій. Користуючись тим, що дівчата переїхали із зони АТО та не мали у Львові постійного місця проживання та доходу, він пропонував дівчатам роботу у сфері сексуальних послуг в Ізраїлі. Обіцяв, що за це платитимуть по $50 за годину.

Організатори брали на себе витрати на переліт до Ізраїлю, проживання там та забезпечення охорони під час надання інтимних послуг.

Читайте також: Для легалізації проституції потрібен референдум - Геращенко

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Правоохоронці затримали сутенера у січні цього року у Львівському аеропорту, коли він намагався відправити дівчат до Ізраїлю. Розслідування тривало майже рік, але спільників львів'янина так і не затримали.

Наприкінці листопада суд виніс вирок у цій справі. Сутенерові призначили п'ять років позбавлення волі без конфіскації майна, але звільнили у залі суду, замінивши основне покарання на два роки умовно.