Сьогодні, 4 грудня, християни православного та греко-католицького обряду відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці або так звану Третю Пречисту.

Це свято належить до дванадцяти найважливіших в році.Його встановили на згадку про перший прихід до храму трирічної Діви Марії.

Введення символізує для християн початок нових взаємин між Богом та людиною, початок Нового Заповіту, нового життя і нової віри, адже вже скоро Марія має стати Богородицею і народити Ісуса Христа.

Читайте також: Резиденцію Святого Миколая відкрили у центрі Києва (фото)

Українці називають свято Введення в храм Пресвятої Богородиці Третьою Пречистою або Виденням. Наші предки вірили, що в цей день Бог відпускає праведні душі подивитися на своє тіло.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Свято відриває зимовий святковий цикл - є навіть прислів'я: "Введення прийде, свят наведе". За ним йде низка колись дуже популярних у народі свят: Катерини, Андрія, Варвари, Сави, Миколи, ну а потім Різдво, Новий рік і Водохреща.

За традицією, на Третю Пречисту було прийнято варити перші від початку Пилипівського посту вареники - з грушками, маком, коноплями і обов'язково з медом. А народні прикмети кажуть, що мороз на Введення обіцяє морозне Різдво та Водохреще.