У Луганський прикордонний загін волонтери привезли бронежилети. Вони захистять службових собак від поранень у зоні АТО. Тут несуть службу майже 30 інспекторів-кінологів разом зі своїми чотирилапими друзями, які допомагають набагато якісніше виконувати службові завдання.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Бронежилети виготовили на одному з підприємств у Києві. Профінансували все це за кошти волонтерів. Вони здатні захистити собак від ударів камінням і палицями, а саме головне від холодної зброї, куль та осколків.

Бронежилет складається з двох частин - шийної та грудної секції. Вони з'єднані між собою за допомогою ременів. Це дає змогу регулювати розмір захисту індивідуально під кожну собаку, залежно від розмірів. Також це дозволяє тваринам вільно рухатись і не обмежує свободи їх пересування.

Читайте також: По розбомбленому Донбасу бігають зграї вовків і собак (фото)

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Окрім цього, волонтери протягом місяця привезли корм, будки, ланцюги, ліки та імітатори запахів.

Бронежилети випробують під час підготовки кінологів. Після цього інспектори-кінологи зможуть оцінити їх і вирішити, чи придатні вони для подальшого використання.

Нагадаємо, службові собаки на ділянці Луганського прикордонного загону з початку року допомогли виявити 26 одиниць зброї, понад 26 тисяч боєприпасів та більше 11 кг вибухівки.