Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук екс-генерального прокурора України Віктора Пшонку за підозрою в економічному злочині. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

"По Пшонці в Інтерполі відмовили. Він там підозрюється в економічних злочинах – у нецільовому використанні коштів при будівництві нового приміщення Генпрокуратури", – сказав Горбатюк, повідомляє "Інтерфакс".

Віктор Пшонка зник із Києва 22 лютого 2014 року. За останніми даними, він перебуває Росії.

Пшонку звинувачуюють у привласненні упродовж 2010-2014 років бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Ці кошти виділяли на зведення нової будівлі Генеральної прокуратури України.

Крім того, його підозрюють в організації умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності в Києві у період з листопада по лютий 2013-2014 року. Серед інших злочинів колишнього керівника Генпрокуратури: зловживання владою або службовим становищем, одержання неправомірної вигоди службовою особою, зловживання впливом.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читайте також: Янукович, Пшонка та Азаров досі отримують українську пенсію (документ)

Відповідно до реєстру МВС, Пшонку оголосили в Україні в розшук за зловживання владою і службовим становищем.

Нагадаємо, влітку Інтерпол призупинив розшук колишнього президента України Віктора Януковича. Причина – позов його адвокатів, які доводять, що Януковича буцімто переслідують через політичні мотиви.