В Україні в терміновому порядку заборонені антибіотик "Цефтріаксон" і анальгетик "Лідокаїн", які випускають харківські виробники - пише WikiLex.

"Важливо знати, що в цьому випадку мова йде не про всі препарати, які продаються на території нашої країни, а лише про конкретні серії, і це два виробники", - повідомив керівник інформаційного управління Держлікслужби України Микола Холоденко.

За його словами, заборонений на сьогоднішній день порошок "Цефтріаксон" компанії "Лекхім-Харків". Він потрапив до України з КНР.

Також заборонили розчин для ін'єкцій "Лідокаїн" від виробника ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я".

Ці серії препаратів уже вилучають з аптек та всіх медичних установ, оскільки раніше МОЗ заявило про смерть пацієнта, що настала від анафілактичного шоку, який послідував після застосування цих ліків.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Трагічний випадок стався на початку листопада. 8-річний хлопчик, який безуспішно лікувався від атопічного дерматиту в черговий раз потрапив у стаціонар шкірно-венерологічного диспансеру Кривого Рогу.

Читайте також: Львів'яни "набігали" на медапаратуру для дитячої лікарні

Незабаром після госпіталізації дитині стало погано, а по приїзді батьків його вже не було в живих. Лікарі повідомили, що у хлопчика стався анафілактичний шок.

Чому медики не допомогли дитині - вони пояснити не змогли. За халатність їм загрожує до 3 років позбавлення волі.