Символ юдейського свята ханукію встановили на Соборному майдані біля Житомирського обласного музичного драмтеатру імені Кочерги.

Про це пише УНІАН.

"Дев'ятисвічник має металевий каркас, вмонтований в основу. Замість свічок у ньому світять білі круглі ліхтарі", - розповіли житомиряни.

За традицією, свято триває вісім днів. Щодня, із 6 по 14 грудня, на ханукії запалюватимуть один ліхтар о 16:00.

Читайте також: Ізраїльський ліс назвуть на честь України

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Мешканців та гостей міста на честь свята безкоштовно пригощали чаєм та святковими єврейськими стравами.

Тим часом, президент України Петро Порошенко також привітав іудеїв.

"Вітаю вас з Ханукою - святом, що символізує перемогу світла над пітьмою, добра над злом, віри над безнадією", - ідеться у приуроченій заяві на офіційному сайті глави.

Він також наголосив, що під час демонстрації нескореності духу українського народу, який захищає незалежність, підтримка та милосердя мають вирішальне значення.

Довідка. Ханука - освячення, оновлення. Свято заснували у другому столітті до н. е. через чудо після перемоги війська Ієгуди Маккавея над військами царя Антіоха у 165 році до нашої ери.

Розповідають, що воїни хотіли освятити храм, але знайшли лише один маленький глечик із чистим маслом, якого вистачило рівно на вісім днів.