Для військових АТО вигадали новий спосіб реабілітації.

Як повідомляє vinnitsa.info, громадська Спілка "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" запросила до Вінниці фахівців Благодійного фонду Девіда Лінча.

Вони розробили спільну методику та протягом п'яти днів у комплексі "Дубовий гай" українські воїни медитували.

Провідні експерти навчали секретам медитації демобілізованих бійців з Вінницької, Житомирської, Полтавської областей. Ця ініціатива була безкоштовною.

Місцеві меценати та народний депутат України Сергій Кудлаєнко стали спонсорами події. Депутат був присутній на одному тренінгу та залишився враженим майстерності медитації та її результатами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після тренінгів обговорили можливість створення окремого центру для медитацій бійцям АТО. Його пропонують побудувати біля Вінниці.

Активіст Анатолій Слівінський наголосив, що у сучасній Україні повинні подбати не лише про забезпечення бійців на Донбасі, а й про те, як їм жити у мирний час.

Тренери по йозі розказали, що після занять бійці АТО краще спали, стали більш спокійними та врівноваженими. Найбільшим досягненням вважають відмову від седативних ліків.

Читайте також: Волонтери відмовились від Арабських Єміратів і квартир (фото)

Нагадаємо, що народні депутата зробили обов'язкову психологічну реабілітацію для демобілізованих бійців АТО. Для цього українські психологи проходять курси підготовки в інших країнах.

Літом на Херсонщині бійців АТО реабілітували – їх вчили плавати з дельфінами та малювати. Раніше у Полтавській області українських героїв реабілітували завдяки бджолам.