Міністерство внутрішніх справ продовжує проводити обшуки в офісах українських IT-компаній.

Так, сьогодні, 9 грудня, близько 13:00 дніпропетровський офіс одного з найбільших інтернет-провайдерів в Україні "Датагруп" заблокували співробітники Кіровського відділення МВС Дніпропетровська.

"Співробітників компанії замкнули в одній кімнаті і відібрали особисті мобільні телефони. Через кілька хвилин, після заяв співробітників про порушення їхніх конституційних прав, особисті речі були повернуті, а кімната розблокована. У той же час офіс компанії залишається замкненим, співробітникам не дають вийти на вулицю ", - повідомила компанія на своїй сторінці в Facebook.

Один з колишніх співробітників "Датагруп" виклав відповідне відео.

Читайте: "Маскі-шоу" в IT-компаніях коштували Україні десятки мільярдів доларів

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За даними профільних ЗМІ, причиною обшуку стала скарга Української антипіратської асоціації на незаконне розповсюдження фільмів, права на які належать американській компанії Universal City Studios, на сайті torrentz.pp.ua.

Згодом з'ясувалося, що фільми завантажувалися з IP-адреси компанії Global Telecommunication Systems, яка знаходиться в одній будівлі з "Датагруп".

Як сказано в рішенні суду, обшук проводили "з метою фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення".

Сбор телефонов у сотрудников ДАТАГРУП. P.S. Уж больно новые полицейские похожи на старых мусоров. И по форме, и по содержанию.)))))

Posted by Sergey Varfolomey on 9 грудня 2015 р.