У Франції активісти з української діаспори домоглися скасування показу російського фільму "Крым. Путь на Родину". Це погляд кремлівської пропаганди на анексію півострова. Цей фільм планували показати у французькому місті Бордо у п'ятницю, 11 грудня.

Аби змусити міську владу скасувати кінопоказ, активісти ініціативи "Євромайдан Бордо" створили відповідну петицію. Про це Радіо Свобода повідомив учасник "Євромайдан Бордо" Василь Сліпак.

"Активісти оперативно відреагували на афішу цього показу і запустили поширення петиції, і паралельно контактували з посольством, щоб вони написали у терміновому порядку лист меру Бордо Алену Жюппе. Ініціатива швидко поширилась у різних французьких спільнотах українців у соцмережах", – розповів Василь Сліпак.

Посольство України у Франції вітало скасування кінопоказу і подякувало громадськості за її роль у цьому рішенні міської влади Бордо.

"Як нас запевнив представник міської ради Бордо, запланований на 11 грудня кінопоказ фільму "Крым. Путь на Родину" скасовано мером Алленом Жюппе. Вітаємо це рішення. Спасибі українській громаді за активну громадянську позицію і спільну роботу", – йдеться у повідомленні посольства у Facebook.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: "Пробач, Україно" - патріотичні графіті в Криму (фото)

Фільм "Крым. Путь на Родину" – двогодинне документальне кіно, в якому президент Росії Володимир Путін та інші фігуранти подій, які стались на півострові рік тому, розкривають свою версію того, як Крим переходив під контроль Москви.

Нагадаємо, що у Молдові припинили трансляцію російського телеканалу "Росія 24" саме через фільм "Крым. Путь на Родину". На думку молдовської влади, в цьому фільмі використовували "агресивні формулювання, що мають антидержавну спрямованість щодо України".