Нова назва для українського літака АН-178 викликала бурхливу реакцію серед російських чиновників.

Про це йдеться в новинному сюжеті ТСН.

Віце-президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба заспокоїв російських політиків і заявив, що "Антонов" не збирається називати новий літак "Бандерою", на честь лідера руху ОУН-УПА.

Вони заявили, що в результаті конкурсу на нову назву лідирують також назви Ахмет-Хан Султан, Кіборг, Надія, Сапсан.

Відомо, що віце-прем'єр Дмитро Рогозін в Twitter написав, що якщо український літак АН-178 назвуть "Бандера", то російський винищувач доведеться називати "Смерш". У відповідь йому росіяни написали, що так називали підрозділ НКВД, співробітники якого розстріляли безліч росіян.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також відреагував на назву українського літака постпред Росії в ООН Віталій Чуркін. Він заявив на засіданні організації, що новина про те, що військовий український літак назвуть на честь "нацистського прихвосня" шокувала Росію.

Тим часом "Антонов" радий такій рекламі, тому що на неї у підприємства немає грошей.

Читайте також: "Бандера" з'явиться в українському небі (фото)

Нагадаємо, що "Антонов" оголосив про конкурс на назву для нового літака АН-178. Перше місце з великим відривом займає пропозиція "Бандера".