За останні два тижні почастішали випадки отруєння мешканців багатоквартирних будинків і приватних домоволодінь чадним газом, який виділяється в процесі роботи електрогенераторів. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

У зв'язку з цим російське МНС підготувало рекомендації населенню по роботі з електрогенераторами.

"Генератори виділяють чадний газ (СО). Цей газ без кольору і запаху дуже токсичний для людей і тварин при вдиханні у великій кількості. Ніколи не розміщуйте генератор в гаражі, сараї, кімнаті або будь-якому іншому обмеженому просторі. Навіть при вимкненому генераторі рівень СО може різко піднятися протягом лічених хвилин, а газ може зберігатися в повітрі протягом наступних кількох годин", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Учасники блокади Криму висунули ультиматум (фото)

Нагадаємо, наприкінці листопада в Криму через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крим став забезпечуватися електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також по Енергоміст з Кубані, насамперед яке 2 грудня запустив президент Росії Володимир Путін.

8 грудня за погодженням з Меджлісом кримських татар та штабом акції по блокаді Криму, поставка електрики з енергосистеми України в Крим відновилася по одній ЛЕП.