Правоохоронці 15 грудня знайшли арсенал вибухівки на Запоріжжі. 28-річний селянин на власному подвір'ї зберігав 17 гранат та 12 запалів до них.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління національної поліції в Запорізькій області.

Співробітники поліції провели обшуки у одного з мешканців села Новобогданівка. В одному з господарських приміщень правоохоронці знайшли та вилучили 9 штук гранат "Ф-1" та 8 штук "РГД-2". Також там зберігались й 12 запалів сучасного виробництва до них.

Весь вилучений арсенал направили фахівцям на дослідження. Чоловік розповів поліцейським, що знайшов вибухонебезпечні предмети у лісосмузі, яка розташована неподалік від села.

За даним правопорушенням відрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, співробітники СБУ знайшли в лісі Луганської області таємне сховище з боєприпасами. Правоохоронці виявили в схованці під Сєвєродонецьком шість ящиків.

Читайте також: На "Новій пошті" вибухнула посилка: загинув чоловік (фото)

В них лежало близько ста штук гранат Ф-1 і РГД, двадцять гранат РГН виробництва Росії. Також там було близько 11 тисяч патронів до різної зброї.

Неподалік знайшли ще один схрон. У ньому сховали модернізований кулемет Калашникова і п'ять п'ятилітрових пляшок з патронами різного калібру. Загальна кількість набоїв становила 2,5 тисячі.