Вчора, 18 грудня, в Ужгороді пройшов парад Миколайчиків. У цей день, щорічно, запалюють головну ялинку і урочисто розпочинають передноворічні свята.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За традицією, напередодні свята Святого Миколая сотні дітей у червоних шапках і костюмах, прогулялися центральними вулицями Ужгорода від ялинки до Театральної площі, дзвонячи у дзвіночки, пригощаючи перехожих цукерками, виспівуючи різдвяні пісні - створюючи атмосферу веселощів і свята.

Нагадаємо, що в суботу, 19 грудня в Україні відзначають день Святого Миколая, Миколи Чудотворця або зимового Миколая. Його вважають покровителем дітей.

За традицією, дітям розповідають, що цей добрий чарівник в ніч з 18 на 19 грудня приходить у будинок, де живуть діти, і нагороджує їх за гарну поведінку протягом року.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Читайте також: До дітей загиблих героїв прийшов Святий Миколай (фото)

Малюки знають, якщо поводилися добре, Миколай покладе їм під подушку солодощі або подарунки, в народі їх називають - миколайчики. Якщо ж дитина поводилася погано - різочки, нагадуючи, що за все потрібно відповідати.