У Дніпропетровську ввечері в суботу, 19 грудня, урочисто відкрили головну обласну ялинку.

Цього року вона розміщена в новому місці – у сквері неподалік від облдержадміністрації. В минулому році дніпропетровська ялинка і зона розваг були розташовані біля меморіальної Алеї Героїв Небесної сотні та АТО, що викликало неоднозначну реакцію жителів, пише Радіо Свобода.

Ялинка в цьому році має принципово нову конструкцію – від використання живих хвойних дерев вирішили відмовитися, інсталяцію створили з великих кульок, що імітують цукерки. Поряд встановили нову систему ілюмінації й підсвічування.

Ще одна особливість головної ялинки Дніпропетровська – вона енергоощадна. За місяць, доки вона стоятиме, витрати на електрику складуть всього 108 гривень.

Ялинка та її атрибути надані спонсорами, а за електроенергію заплатять з бюджету.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Біля ялинки змонтували сцену для виступу артистів, проведення конкурсів, вікторин, поряд – новорічне містечко з розвагами, продажем їжі та сувенірів.

Читайте також: Головну ялинку країни показали з висоти пташиного польоту (відео)

Тут же відкрили волонтерський центр зі збору іграшок для дітей із зони АТО. Крім цього, для дітей тут обладнали спеціальну телефонну кабінку "для зв'язку зі Святим Миколаєм", де діти по телефону розповідали волонтерам про свої мрії та бажання.

Також сьогодні відкрили центральну ялинку Рівненщини. Зелену красуню привезли з Костопільського лісгоспу, їй 70 років, а висота сягає 24 метрів. Рівненська ялинка рівно на один метр вища за ту, що встановлена в столиці України.