Напередодні Нового року в Івано-Франківськ прийшла справжня весна. На деревах з'явились бруньки і навіть зелене листя. На газонах свіжа зелена травичка.

Про це пише видання Galka.if.ua.

За повідомлення синоптиків, температура понад 10 градусів протримається як в самому місті, як і на всій Західній Україні, до кінця тижня.

Рекордно теплий грудень викликав аномальний ріст рослин по всій Україні. Наприклад, у Києві зазеленіли деякі каштани.

Розпустилися в Києві не тільки каштани - на клумбах проклюнулися гладіолуси та іриси. А біля однієї зі столичних фабрик навіть зацвіли троянди. Причому, поряд з новорічною ялинкою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Новорічний сюрприз і в ботанічному саду - пролісок. Раніше терміну бруньки з'явилися на бузку і магнолії.

А в Мукачеві за тиждень до Нового року - зацвіла сакура. Ботаніки кажуть - це погано, адже переплутавши сезони, дерева можуть загинути. Вони вчасно не входять у стан зимівлі і різкі морози можуть вбити дерева.

Рекордно тепла для грудня погода вдарила не тільки по імунітету рослин, але й по здоров'ю українців. Медики кажуть, что при такій погоді виникає більше вірусних та респіраторних захворювань. Стає небезпечнішим і грип, який може зашкодити хворим із серцево-судинними захворюваннями.

Читайте також: Найтепліший день за 135 років зафіксували в Києві

Синоптики кажуть, цей грудень був найтеплішим за останнє сторіччя. Але вже 25 грудня обіцяють похолодання.

"Температура буде знижуватися поступово, не так різко, по всіх областях України. Уже завтра нічна буде близько 0 і мінус невеликий", - уточнила Юлія Лобко, синоптик Укргідрометцентру.

Зимові свята українці зустрінуть вже з морозом. А от чи буде сніг новорічної ночі - синоптики поки не знають.