Погода у Києві продовжує встановлювати рекорди. Знов зафіксували найтепліший день у грудні.

Про це повідомляє сайт Центральної геофізичної обсерваторії.

"Вперше за 135 років 21 грудня було побито рекорди всіх трьох параметрів добової температури для цього дня", - наголошують фахівці.

Температура повітря вночі перевищила попереднє історичне значення на 2,1 градуса. Попереднє було встановлене у 1960 році та становило +4,1 градуса. Максимальна температура повітря після полудня перевищила рекорд 1982 року на 0,9. Тоді вона становила +10,5 градусів.

Середньодобова температура перевищила попереднє значення на 1,9. Попередній історичний показник у 1960 році становив +6,6 градусів.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Окрім цього, температурний показник в ніч на 22 грудня не опустився нижче +5. Це перевищило попередній рекорд 1958 року на один градус.

Читайте також: Погода в грудні буде аномально теплою

Фахівці обсерваторії заявляють, що така погода за кліматичною нормою відповідає кінцю жовтня. Це означає, що метеорологічна осінь продовжується й надалі. Хоча перший місяць календарної зими вже добігає кінця.

Нагадаємо, в Києві 19 грудня був побитий рекорд середньої добової температури повітря. Він був встановлений у 1904 році. Рекорд побитий на 0,1 градуса.