Працівники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали у місті Суходільськ на Луганщині бойовика. Його підозрюють у причетності до стрілянини по українському літаку Ан-26. У липні 2014 році бойовики збили наш літак, а пілота схопили і передали російським військовим.

Про це передає прес-служба СБУ.

"Місцевий житель входив у так звану "9-й роту Суходольського ополчення" терористів. Він брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Ізварине, Піонерське, Весела Гора і Королівка. Саме його незаконним збройним формуванням був збитий український повітряний транспорт Ан-26, пілота якого терористи захопили і передали російським військовим", - йдеться в повідомленні.

Бойовик зараз утримується під вартою, буде відкрито кримінальне провадження.

Під час допиту він зізнався працівникам СБУ, що служив зв'язківцем і неодноразово бачив на території "ЛНР" військових Російської Федерації і російську техніку.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: СБУ затримала диверсанта з дев'ятьма кілограмами вибухівки (фото)

Своє рішення піти в "ополчення" він пояснив російською пропагандою і симпатіями до ідей "русского мира". Втім, через кілька місяців він розчарувався. Росіяни до місцевого "ополчення" ставилися як до худоби, не платили платню, всього кілька разів видавали пайки.

"Коли солдати РФ почали "беспредельничать", я зрозумів, що сутність "русского мира"- хаос і війна. Я каюсь у тому, що допомагав бойовикам. Закликаю всіх луганчан закінчувати все це. Це не наша війна - треба жити в мирі", - зізнався на камеру затриманий.