Вчора, 27 грудня, у Львові відбулося урочисте відкриття пам'ятника видатному українському композитору Михайлу Вербицькому.

2,9-метрова фігура автора музики українського гімну стоїть на розі вулиць Бандери, Чупринки та Вербицького, недалеко від центру міста.

В урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника взяли участь кілька сотень людей. Автори монумента - відомі у Львові скульптори, брати Володимир і Андрій Сухорські. Раніше вони вже створили в місті пам'ятники Тарасу Шевченку та Юрію-Змієборцю.

Читайте також: Місце Леніна в Маріуполі зайняв Святослав Хоробрий (фото)

Як кажуть організатори урочистостей, відкриття пам'ятника Вербицькому стало фінальним акордом святкування 200-річчя композитора. Зокрема, 2015 рік був оголошений Роком Вербицького в Львівській області.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Монумент складається з бронзової фігури композитора та гранітної стели, на якій викарбувані ноти мелодії українського гімну. Створення пам'ятника обійшлося в 430 тисяч гривень, зібраних в якості благодійних пожертвувань.

Зазначимо, що це другий пам'ятник Вербицькому на території України. Перший стоїть в рідному місті композитора - Яворові Львівської області.