У зв'язку із похолоданням у Львові почали діяти два пункти обігріву для безпритульних, інформує zaxid.net.

Перший пункт денного обігріву бездомних працює в приміщенні Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб. Людина, яка не має житла, може тут переночувати, отримати теплий чай та їжу. Зазвичай бездомні не залишаються у Центрі обліку на день. Через це працівники центру створили можливість зігрітися тут безхатченкам також впродовж дня. В приміщенні Центру є можливість розмістити 55 безхатченків.

Ще один пункт обігріву облаштували в центральні частині Львів у приміщенні ЛКП "Княже місто".

Аналогічні пункти працюють і в інших містах України. Так, у Житомирі для громадян без певного місця проживання відкрито пункт обігріву та ночівлі. Міська влада просить жителів міста інформувати безпритульних про відкриття пункту та направляти їх туди. Для того щоб залишитися на ніч, безхатченки мають пройти флюорографію та тести на гепатит і наявність ВІЛ-інфекції.

У Києві цієї зими працюватимуть соціальні патрулі, що надаватимуть допомогу бездомним особам у холодний період року.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: Фреймут відрядила безхатченка у спа-салон (відео)

Також на пункті в'їзду-виїзду у Станиці Луганській рятувальники відкрили пункт обігріву. Там відкрито два санвузли, у наметі постійно чергує лікар та рятувальники, намети обігріваються, там можна взяти гарячий чай і печиво.