На в'їзді до Дніпропетровська активісти встановили пам'ятний знак Степанові Бандері. Його портрет "вмонтований" в старе зображення Леніна, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами організаторів, акція присвячена до дня народження провідника ОУН, який відзначається 1 січня. Знак з портретним зображенням Степана Бандери був виготовлений із сталі майстрами-активістами, його "вмонтували" прямо в орден поверх Леніна на стеллі "Дніпропетровськ".

Як зазначив керівник міської організації ВО "Свобода" Максим Дорофєєв, портрет Бандери спеціально розташували саме на в'їзді в місто з боку Донбасу. За його словами, це має символізувати підтримку патріотичних ідей у східній Україні.

Установка зображення Бандери замість Леніна - це спроба активістів допомогти з декомунізацією міста власними силами. Також це своєрідний тест для Дніпропетровська та дніпропетровської влади "на патріотизм, на дотримання ідеалів Революції гідності".

Читайте також: Зозуля подарував воїнам АТО прапор "Дніпра" з автографами

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно авіаконструкторське бюро "Антонов" відмовилося назвати літак Ан-178 іменем Степана Бандери. На підприємстві не захотіли, щоб їх літак асоціювався з політикою.