Ремонтні роботи на ЛЕП Каховська-Титан повністю завершені, але сама лінія не підключена до електроенергії. Подача світла в Крим припинена, оскільки закінчився контракт на постачання електроенергії.

Про це заявив керівник Херсонської магістральних електромереж компанії "Укренерго" Ігор Боско.

"1 січня 2016 року закінчився контракт на постачання електроенергії в тимчасово окупований Крим, тому всі подальші дії повинні вирішуватися на рівні вищого керівництва країни, а свою роботу ми виконали", - зазначив Боско.

За його словами, коли переговорні процеси між двома сторонами завершаться, ремонтникам "Укренерго" знадобиться менше ніж дві години, щоб під'єднати шлейфи для подачі електроенергії.

Зараз два райони Херсонської області - Каланчацький і Чаплинський, які живляться від ЛЕП Каховська-Титан, підключені до електропостачання за резервною схемою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А ось у Криму зі світлом і далі великі проблеми і це спровокувало жителів Севастополя ввечері 1 січня перекрити дорогу в районі торгового центру "Апельсин". До місця громадянської акції були стягнуті наряди поліції; чиновників і депутатів на місці не було. Водіям довелося розвертатися і шукати об'їзд.

Поліція стала кричати на присутніх, вимагаючи розійтися, але людей це розгнівало ще більше. Тоді поліцейські змінили тон: присутніх повідомили, що про їхню проблему доповіли керівництву міста, включаючи губернатора, і незабаром енергопостачання будинку відновлять. Після цього мешканці будинку звільнили проїжджу частину. Втім, без світла севастопольці просиділи до ранку 2 січня.

Читайте також: Центр Севастополя повністю знеструмлений

Нагадаємо, 30 грудня, вночі, в районі села Богданівка Каховського району в результаті спрацьовування системи релейного захисту були перервані поставки електроенергії по лінії Каховка-Титан. У результаті подача світла в Крим повністю припинена. За висновком експертів на місці аварії стався вибух.