Незвичайне явище, яке частіше спостерігають жителі північних країн, встигли сфотографувати очевидці в Харкові.

Відповідні знімки з'явилися в соцмережах.

Природна аномалія, схожа на північне сяйво, проявилася в районі Південної залізниці. Автор фото Павло стверджує, що в момент фотографування градусник показував мінус 20.

"Це не полярне сяйво, а так звані світлові стовпи - атмосферне явище, пов'язане з розсіюванням світла на мікрокристалах льоду, зважених в морозному повітрі. Досить рідкісне явище. При цьому яскравий "стовп" виростає над кожним сильним джерелом світла", - пояснив Павло.

Чоловік зазначає, що останній раз бачили таке в Харкові позаминулої зими.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, напередодні Нового року в Івано-Франківськ прийшла справжня весна. На деревах з'явилися бруньки і навіть зелене листя. На газонах - свіжа зелена травичка.

Рекордно теплий грудень викликав аномальний ріст рослин по всій Україні. Наприклад, у Києві зазеленіли деякі каштани.

Читайте також: У Києві працюють 100 пунктів обігріву

Занадто тепла для грудня погода вдарила не тільки по імунітету рослин, але й по здоров'ю українців. Медики кажуть, що при такій погоді виникає більше вірусних та респіраторних захворювань. Стає небезпечнішим і грип, який може зашкодити хворим із серцево-судинними захворюваннями.