Враховуючи темпи зростання захворюваності у місті Вінниці на грип та ГРВІ і можливих ускладнень після них канікули у вінницьких школах продовжено до 18 грудня.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За даними міської Держсанепідслужби протягом останніх тижнів у Вінниці спостерігається сезонне підвищення захворюваності грипом та ГРВІ. Тільки за перший тиждень поточного року захворіло 3843 особи, з них 2539 - діти.

Рівень захворюваності у місті на сьогодні епідемічного порогу ще не сягнув, однак спеціалісти це пов'язують з канікулами у школах. Але навіть ці статистичні показники вдвічі вищі за аналогічний період минулого року. Окрім того, від ускладнень грипу з початку епідемічного сезону у Вінниці зареєстровано шість смертельних випадків.

Вінницькі медики прогнозують, що при відновленні навчання в загальноосвітніх закладах рівень захворюваності на грип та ГРВІ буде збільшуватись і перевищить епідемічний поріг, тому краще продовжити шкільні канікули.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Читайте також: Вчені виявили новий вірус грипу

Як наслідок, щоб попередити подальше поширення захворюваності серед дітей, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій подовжила канікули у всіх школа міста до 18 січня.

Нагадаємо, віруси грипу з усієї планети атакують Україну з початку листопада 2015-го. Пік захворювань лікарі очікують після нового року - у січні та лютому. Українців атакуватимуть одразу три штами: старі знайомі "Каліфорнія" та "Швейцарія", а також новий різновид з Азії – "Пхукет".