Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що жителів Донецької області набирають найманцями на війну у Сирії. Зокрема, розвідка встановила, що подібний набір здійснюється у військовому комісаріаті міста Єнакієве, передає УНІАН.

Також повідомляється, що "добровольців" з Донбасу до угрупування збройних сил Росії на території Сирії переправляли або літаком Іл-76 за маршрутом Моздок – Хмейм, або морем через протоку Босфор на судні забезпечення "Вологда-50" Чорноморського флоту.

Нагадаємо, що Єнакієве – рідне місто екс-президента України Віктора Януковича. Нині це місто знаходиться під окупацією, так званої, "ДНР".

Ще в вересні 2015 року на сепаратистських сайтах, де раніше проводили набір до лав бойовиків "народних республік", проводили набір "добровольців" до Сирії. Примітно, що не всі бойовики горіли бажанням взяти участь в сирійському збройному конфлікті. Зокрема, терористи батальйону "Оплот" масово дезертували, побоюючись перекидання в Сирію.

Раніше повідомляло, що за даними сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, за три місяці російської військової операції в Сирії жертвами російських авіанальотів стали майже 800 мирний жителів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Прем'єр Іраку обіцяє через рік знищити ІДІЛ

Згідно з дослідженням, проведеним організацією Amnesty International, дії російської авіації в Сирії "можуть представляти собою військові злочини". Зокрема повідомляється про те, що під час деяких атак російська авіація безпосередньо атакувала цивільних осіб та цивільні об'єкти. Удари завдавали навіть по медичним установам без видимих військових цілей.